Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Hairytales van Artistic Aid Amsterdam

 

altAMSTERDAM - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Eén van de deelnemers is het internet Sprookje HAIRYTALES van Artistic Aid Amsterdam. Dit gaat over een modern sprookje als serie op internet. Het thema is het te veel benadrukte en dwingende schoonheidsideaal. Een meisje, die altijd een "Bad HAIRDAY" heeft, en zich daarom erg onzeker voelt, struikelt op een dag en stoot haar hoofd...

Als zij ontwaakt, bevind zij zich in het HARENRIJK, de wereld van de HAAR FEEËN (Hairies). De feeen vertegenwoordigen alle aspecten van t leven en tonen hun wijsheden in allerlei kunstvormen. Elke fee heeft haar eigen video aflevering en elke video wordt gemaakt door verschillende kunstenaar. Met dit verhaal wordt juist een heel andere boodschap overgebracht.

Hiermee wil men niet alleen jongeren, maar mensen van alle leeftijden aan te moedigen om zich goed te voelen, en van zichzelf te houden zoals ze zijn. In deze tijden waar de media hoge uiterlijke eisen stelt en vele jongeren gepest worden die niet aan deze eisen voldoen.

Mensen worden over het algemeen wijs gemaakt dat iedereen eruit moet zien als de onrealistische foto shop beelden. Ook gevaarlijke plastische chirurgie en ongezonde middelen worden aanbevolen om een ideale schijngestalte van louter jonge magere mensen te bewieroken alsof alleen zij aan "de eisen"kunnen voldoen. .

Met dit project ondersteunen de deelnemers er aan niet alleen creatief talent die met hun kunstvaardigheid er aan kunnen bijdragen (ook door betaling en een promotioneel platform). Eveneens stimuleren zij iedereen die zich onzeker voelt in deze tijd van onnatuurlijke uiterlijke eisen om zich mooi te voelen zoals ze zijn. En daardoor sterker in het leven te staan.

Deze grote landelijke actie is te bekijken op www.kroonappels.nl Op 15, 16 en 17 maart kan per gemeente worden gestemd om zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.