Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Coole Twente Biënnale 2013 in Enschede

altENSCHEDE - In mei belooft Twente een International Art Festival te presenteren! Deze Coole Twente Biënnale 2013 duurt van 23 mei t/m 9 juni in Roombeek in Enschede. Het wordt een Spraakmakende kunstmanifestatie waarvoor alles uit de kast is gehaald. Internationale topkunstenaars en Oost-Nederlands talent geven daar hun visie op de geschiedenis. Alles is gericht op IDENTIFYING EUROPE.

Het festival wordt de tweede editie van een evenement met internationale topkunst en Oost-Nederlands talent. De lange naam wordt ook wel afgekort tot TB13. Er zullen spraakmakende exposities, lezingen, performances, muziek, partnerprojecten en veel meer events aangeboden worden. TB13 gaat over hedendaagse kunst en maatschappelijke actualiteit. TB13 vindt plaats in de openbare ruimte en bij de culturele instellingen in de wederopbouw en cultuurwijk Roombeek in Enschede.

Op 23 mei opent in de cultuurwijk Roombeek in Enschede deze internationale kunstmanifestatie. Kunstenaars en Oost-Nederlands talent geven hun visie op de geschiedenis, de actualiteit en de nabije toekomst van Europa. En op de crisis, het populisme, Fort Europa en de verschuivende positie van de kunst. Hoofdlocatie van TB13 is het Rijksmuseum Twente.

Maar tijdens de manifestatie, die duurt tot 10 juni staan ook de openbare ruimte in Roombeek en de andere culturele instellingen in deze wijk in het teken van tentoonstellingen, lezingen, workshops, performances, acties, incidenten, muziek, theater, film en veel meer.

Meer dan 100 kunstenaars tonen hun werk. Er zijn bijdragen van Architects of Air (UK), Jonathan Meese (D), Marina Abramovic, Christoph Schlingensief (AT), Laibach-Kunst (SL), David Cerny (CZ), JR (FR), GOLDIE (UK), Electroboutique (RU), Topotek (D), Ergun Koken (TR), Alicia Framis, Miktor en Molf, Ahmet Ogut, Marc Bijl, Hugo Kaagman, Gert Jan Kocken, Jan Cremer (door de crisis zal het over zijn werk geplande museum niet doorgaan), Teun Castelein, Refunc, FEMEN, Maarten van Rossem, Pieter Steinz, Jos de Mul en vele, vele anderen!