Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

"Iconische beelden van Koningin Beatrix" op Professional Imaging

altNIEUWEGEIN - Op 14, 15 & 16 april a.s. wordt de 14e congresbeurs Professional Imaging georganiseerd. Een vakbeurs voor de professionele fotografie die zich vooral richt op de komende troonswisseling. De populariteit van H.M. Koningin Beatrix is mede te danken aan de beeldvorming over haar. Het fotograferen van leden van het Koninklijk Huis is een specialiteit geworden van een selecte groep professionele fotografen.

Professional Imaging geeft daar bekendheid aan en heeft erkende hoffotografen uitgenodigd. De bedoeling daarvan zal zijn een fotografisch eerbetoon aan H.M. de Koningin te maken door een expositie van iconische beelden uit haar actieve leven.

De fotografen John Thuring, Rob Ris (Studio Max Koot), Robin Utrecht, Jeroen van der Meyde, Werry Crone en Raymond Rutting hebben hieraan hun medewerking verleend en hebben uit hun rijke collectie ieder drie beelden beschikbaar gesteld die het meest beantwoorden aan de doelstelling van de expositie.

Zaterdagmiddag 13 april zal om 16.30 uur voorafgaand aan de opening van Professional Imaging op zondagmorgen de expositie tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden officieel worden geopend door Hans Reusch locoburgemeester - tevens wethouder van cultuur - van de gemeente Nieuwegein. Op deze wijze krijgen de betreffende fotografen te midden van hun vakgenoten de eer die zij in dit specifieke fotografische segment verdiend hebben.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door de samenwerking met het blad FOCUS, medewerking van Epson Europe en Arca.nl en stond onder coördinatie van Hans van Ommeren, Frits Hemerik en Marco Ferrageau de Saint Amand.

Professional Imaging is als congresbeurs het enige platform voor de professionele fotograaf in de Benelux voor informatie over de technische en producttechnische ontwikkelingen en wordt dit jaar voor de 14e maal georganiseerd van 14 t/m 16 april in het NBC te Nieuwegein.