Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Friso Spoelstra: Nooit meer aan de wal...

altHollandse Hoogte presenteert in de Engelbewaarder 'Nooit nooit nooit meer aan de wal'. Fotograaf Friso Spoelstra en schrijfster Jowi Schmitz trokken langs boten om de bewoners te leren kennen. Bij uitgeverij Lemniscaat verschijnt een boek over de bootbewoners van Amsterdam. Een boek waarin je naar binnen kunt kijken in achttien huishoudens die in de grachten dobberen. Van de eerste ‘wateryuppen’ tot de oude schippersfamilie die op een dag aanmeerde en nooit meer vertrok.

Van het gezin dat jarenlang rondzwierf tot het eindelijk een ligplaats kreeg, tot de man die als student een huis bouwde op een rotte bak en er nu nog steeds woont, zonder douche en wc.

Schrijfster Jowi Schmitz woont zelf op een schip en is gefascineerd door de verscheidenheid van al die bootmensen.

Samen met fotograaf Friso Spoelstra trok ze langs zeker honderd boten om de bewoners te leren kennen. Friso spendeerde soms dagen aan boord van een schip. Jowi kreeg rondleidingen en een overvloed aan verhalen, meer dan ze op kon schrijven. Dit boek is voor iedereen met een hart voor water. En ook voor iedereen die zich afvraagt wat die mensen toch in die nattigheid te zoeken hebben.

In Cafe De Engelwaarder is een selectie fotoportretten door Friso Spoelstra te zien. Het boek Nooit nooit nooit meer aan de wal verschijnt op 28 maart bij Uitgeverij Lemniscaat. Het boek is te koop voor €24,95 tijdens de opening in Hollandse Hoogte bij Café de Engelbewaarder.

Kloveniersburgwal 59
Amsterdam
http://www.deontwerperij.nl