Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

‘Up All Night’ brak zelfs Beatle records

altAMSTERDAM - Gillende meiden, optredens door heel Europa en enorme populariteit. Het overkwam de jongens van de boyband One Direction van het ene op het andere moment. In de documentaire One Direction: A Year in the Making is te zien hoe de tieners zich in korte tijd ontwikkelden tot een internationaal succes.

Deze grappige, opwindende, maar ook ontroerende beelden laten zien hoe de vijf jongens omgingen met alle plotselinge hysterica en veranderingen in hun levens. One Direction: A Year in the Making is op zondag 5 mei om 16.15 uur te zien bij Net5. Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson vormen samen de Brits-Ierse boyband One Direction. In 2010 waren zij nog vijf onbekende scholieren met een grote droom; popster worden.

Nadat ze individueel auditie deden bij de Britse televisieshow The X Factor zette de jury ze bij elkaar om verder te gaan als groep. Ze schopten het tot de derde plaats en kregen kort daarna een platencontract bij het platenlabel van Simon Cowell, jurylid en coach van de jongens tijdens de talentenjacht. Sindsdien is One Direction een groot succes. De eerste single van de boyband was ‘What Makes You Beautiful’, die binnen een week op nummer 1 stond in het Verenigd Koninkrijk.

Ook won de band een BRIT Award voor deze single. Hun album ‘Up All Night’ stond al snel aan de top van de hitlijsten in maar liefst 15 verschillende landen. Hiermee braken ze het record van The Beatles, The Spice Girls en Coldplay. Ook op social media is One Direction ongekend populair met 14,1 miljoen leden op Facebook en 10,7 miljoen volgers op Twitter. In de documentaire worden Niall, Zayn, Liam, Harry en Louis gevolgd tijdens hun eerste jaar als boyband.

Van hun auditie in het tv-programma The X Factor, het tekenen van een platencontract tot aan de tour door Europa en hun eerste vakantie samen. De jongens blikken terug op het hysterische jaar dat ze achter de rug hebben en vertellen over hun ‘nieuwe leven’.