Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Goodlooking minister bezoekt Museumweekend

 

altRuim 450 musea deden zaterdag en zondag mee aan de 32e editie van het nationaal Museumweekend. Onze goodlooking minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker deed in het Tilburgse TextielMuseum mee aan het Museumweekend en zij woonde daar samen met vele jongeren diverse workshops bij.

Vrijwel alle deelnemende musea stelden dit weekend hun deuren open tegen een gereduceerd tarief. In veel gevallen was de toegangsprijs slecht € 1,- en kreeg men in ruil daarvoor een breed opgezette programmering. Het Museumweekend is een initiatief van De Nederlandse Museumvereniging en kende dit jaar haar 32e editie.

Chris van Bokhorst, organisator van het Museumweekend zegt: Het Museumweekend is er om nieuw publiek naar musea te trekken. Dit jaar is ons dat opnieuw gelukt. Alle musea hebben er alles aan gedaan: jong en oud waren getuigen van bijzondere tentoonstellingen en konden meedoen aan talloze workshops, speurtochten en interactieve rondleidingen. We zijn trots op de musea en ook op iedereen die heeft meegedaan.’’