Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Aloys Ginjaar viert het leven in foto's

altAMSTERDAM - In de jaren vijftig maakte het fotoboek The Family of Man een blijvende, diepe indruk op Aloys Ginjaar (Amsterdam, 1946). Dit optimistische, lyrische beeld van de wereld inspireerde hem om het leven vast te leggen.

‘Lang leve het leven!’ blijft zijn motto omdat hij het leven pakt zoals het voor zijn verliefde ogen verschijnt. Zoals hij zegt: ‘Wie niet meespeelt, kan het spel beter bekijken.’

Ginjaar is naar eigen zeggen heel veel dank verschuldigd aan zijn ouders Ko Ginjaar en Emma Bellwald, die hem altijd bijzonder gesteund hebben.

Zijn werk is onder meer drie maal gepubliceerd in het World Press Photo-boek (1973, 1975, 1977), op briefkaart bij Art Unlimited, tentoongesteld in het Amsterdams Stadhuis en geveild bij Sotheby’s Amsterdam.

Sinds november 2000 organiseert Aloys Ginjaar elke derde dinsdag van de maand de Fotografenavond, een informele en stimulerende ontmoetingsplaats voor de professionele fotowereld in Café Kalkhoven op de hoofdstedelijke Westermarkt. Uniek in de wereld.

In 2004 is - naar een idee van Peter-Paul Huf en met steun van Petra Ruisendaal - de Portfolio-Fotografenavond ontstaan die vier keer per jaar wordt gehouden in de sociëteit van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae.

Het werk van Aloys Ginjaar is opgenomen in de collectie van Galerie Eduard Planting Fine Art Photographs.