Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Nieuw programma Peter R. De Vries

altHILVERSUM - ContentDivision is de initiatiefnemer van een internationale kinderrechtenserie met Peter R. de Vries. Het programma heeft Peter (R)Eist! als werktitel, zegt Dennis Brussaard van productiebedrijf ContentDivision tegen de NOS. Het wordt eind dit jaar gemaakt en is in het voorjaar van 2014 te zien. ContentDivision wil met deze serie de misstanden rondom de kinderrechten aan de orde stellen, waar ook ter wereld.

Een verhaal vertellen is volgens ContentDivision een vak apart. Helemaal als het gaat om het vertellen van een persoonlijk verhaal waarin de betrokkene kwetsbaar is of met (sociaal maatschappelijke) problemen worstelt. Door dit op de juiste manier in beeld te brengen is de betrokkene in staat om zijn of haar verhaal te delen waardoor er meer begrip ontstaat voor zijn of haar situatie. Niet uit (zielig) ‘mede-lijden’ maar vanuit ‘mede-leven’.

De kracht van een goed verhaal is dat de kijker zich kan verplaatsen in de hoofdpersoon en zich kan identificeren met zijn of haar verhaal als slachtoffer, patiënt of betrokkene. En dat vergt ervaring en professionaliteit in zowel de omgang als het vastleggen in beeld ervan. ContentDivision heeft zich daarin gespecialiseerd en is daarom naar eigen zeggen de contentpartner van talloze toonaangevende opdrachtgevers, met als doel om meer begrip te krijgen voor sociaal maatschappelijke onderwerpen, vraagstukken, misstanden en dilemma’s