Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Singing Skies

altDeze week verschijnt bij uitgeverij Hannibal van Stuart A. Staples & Suzanne Osborne het heel aparte boek Singing Skies. Stuart A. Staples, zanger van Tindersticks, heeft zijn songteksten nog nooit opgeschreven. Dit is de allereerste keer dat de lyrics van deze songs worden gepubliceerd, eigenhandig ingetikt door Stuart A. Staples op een oude typemachine.

Hij vertelt: ‘Terwijl ik Suzanne de lucht zag schilderen, soms furieus snel om het moment te kunnen vatten, voelde ik de gelijkenis met mijn songschrijven: als de inspiratie komt, moet je snel zijn om vorm te kunnen geven aan het moment.’

Elke songtekst wordt voorzien van een bijpassend schilderij van beeldend kunstenaar Suzanne Osborne. Het resultaat is Singing Skies. Dat bijzondere boek met op elke pagina aan de linkerkant een schilderij van de lucht en rechts de songteksten van Stuart.

Elke songtekst wordt in feite voorzien van een bijpassend schilderij van beeldend kunstenaar Suzanne Osborne. Stuart A. Staples is zanger en songwriter van de succesvolle Britse band Tindersticks, die in 2013 twintig jaar bestaat. In deze periode schreef Staples zo’n 150 nummers, waaronder prachtige duetten met o.a. Lhasa, filmmuziek voor Claire Denis en songparels als Travelling Light, If you’re looking for a way out en Blood.

Een boekpresentatie, tentoonstelling en concert vinden plaats in de Vooruit in Gent. Een heel arty Belgische manifestatie en De Bezige Bij hoopt eind deze week het boek ook in huis te hebben zodat ook liefhebbers van Tindersticks in ons land hiervan kunnen genieten.

Stuart A. Staples & Suzanne Osborne - Singing Skies. Tindersticks Lyrics 1992 - 2012
160 pag. | hardcover | ISBN 978 94 9137 641 2 | verkoopprijs: € 24,50