Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Sally Potters ‘Ginger & Rosa’

altLONDEN- In de vroege jaren zestig... De hartsvriendinnen Ginger en Rosa worden volwassen tegen de achtergrond van de seksuele revolutie en de dreiging van een nucleaire oorlog. Terwijl Rosa vooral geïnteresseerd is in jongens, verdiept de gevoelige Ginger zich in de groeiende protestbeweging. Haar politieke zorgen slaan echter om in een existentiële angst.

Rosa heeft inmiddels meer oog voor Gingers interessante, maar egocentrische vader dan voor haar vriendin. De jonge actrices Elle Fanning (Somewhere) en Alice Englert (Beautiful Creatures) zijn het sprankelende middelpunt van Ginger & Rosa.

De film van Sally Potter (Orlando, The Tango Lesson) werd onder meer geselecteerd voor de festivals van Londen, New York, Rotterdam en Toronto.

Sfeervolle beelden en een jazzy soundtrack ondersteunen het coming-of-age verhaal in een tijdperk waarin kinderen veel te vroeg volwassen werden.

De sterke cast bestaat verder uit onder anderen Annette Bening (American Beauty), Christina Hendricks (Mad Men), Timothy Spall (Secrets & Lies) en Oliver Platt (Frost/Nixon).

De film ontvangt zeer veel gunstige beoordelingenvan de vakpers. Zo verklaart The Hollywood Reporter “Elle Fanning is simply extraordinary (...) in Ginger & Rosa, Sally Potter’s sharply observed tale of growing up amid the turmoil the nuclear threat and familial discord.”

Naast het voortreffelijke spel van de cast belooft het verhaal, de muziek en de totale make van de film een interessante en onderhoudende avond bioscoopplezier.

Filmfreak Distributie brengt het coming-of-age verhaal van Sally Potter op 30 mei uit in de bioscopen.