Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

John Ridder maakte schilderij voor zangeres Laura Fygi

 

alt

AMSTERDAM) - Tijdens de wereldpremiere van de Floating Fashion Week (FFW) presented by Hotel Pulitzer Amsterdam overhandigde couturier Sheila De Vries een door John Ridder geschilderd portret van de internationaal bekende zangeres Laura Fygi aan haar als onderdeel van de uitreiking van de Phia Baruch Award. Zoals bekend mag worden verondersteld is de Nederlandse zangeres Laura Fygi een grote ster in Azië en maakt daar de naam van ons land alom bekend.

John Ridder (1977) is kunstenaar. Gespecialiseerd in fine art waarin de natuur centraal staat. Al van jongs af aan speelden het tekenen, schilderen en de natuur een grote rol in zijn leven.

John is geboren in Indonesië en opgegroeid in Nederland. Het tekenen en schilderen naar de werkelijkheid, waarbij het goed kijken centraal staat, zat hem van jongs af aan al in de vingers.

Eind jaren '90 maakte John Ridder veel spiritueel werk. Tijdens zijn studie aan de Groningse kunstacademie kreeg hij les van onder andere Matthijs Röling. Johns werk kreeg meer inhoud vanwege het kijken door een artistieke bril: over techniek, compositie en kleurenleer.

John Ridder werkt net als de beroemde natuurtekenaars Voerman (Verkade-albums), Poortvliet (de grote natuur) en Bastin (een natuurmoment in detail): kijken, noteren en tekenen. John vertelt een verhaal via een tekening of schilderij, liefst naar waarneming opgedaan en vaak 'dicht bij huis'.

Ook maakt John werk in opdracht zoals portretten en freelance-werk in vrijwel alle technieken. Hij tekende o.a. voor het natuurtijdschrift Banjer van de Geïllustreerde Pers B.V., omslagen voor boeken, zoals een familieboek van W.H. De Beaufort m.m.v. Z.K.H. Prins Bernhard, Lanto 1 en 2 (spirituele onderwerpen) en houdt tal van exposities.

Laura Fygi draagt op het door John Ridder gemaakte schilderij een onvergetelijk mooie couturejapon ontworpen door Sheila De Vries. Hier ziet u Laura Fygi in een sportieve reisoutfit als zij klaar staat voor haar nieuwe succesvolle Azië-tour.