Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Kunstenares Corry Kooy maakt ‘Tour de France’

altSCHOONHOVEN - Na het succes van Corry Kooy op het Internationaal Pastel Festival gaat haar expositie ‘on tour’. Exposities van haar werk zijn vanaf juni tot en met november 2013 op nog drie locaties in Frankrijk te bezichtigen. Zowel de organisatoren als bezoekers van het Internationaal Pastel Festival in het Franse La Rochelle waren zeer enthousiast over het werk van ‘Maître Pastelliste’ Corry Kooy. Nadat de expositie in april van start ging in de badplaats La Rochelle, wordt deze tot en met november voortgezet naar drie andere locaties in Frankrijk met als hoogtepunt Parijs.

Van 29 juni tot en met 1 september is er een expositie van Corry Kooy te zien in Feytiat, nabij Limoges. ‘De Tour’ vervolgt zich naar Tournus, Bourgogne, waar de expositie van 27 juli tot 13 september te zien is. In november eindigt deze bijzondere ‘Tour de France’ op zijn hoogtepunt in Livry Gargan, Parijs.

Omdat Corry vrijwel alleen naar de natuur werkt en dus niet van een foto, is er veelal weinig tijd om kleuren te mengen. Verbazingwekkend genoeg schildert zij met slechts 10-20 kleuren de meest kleurrijke pastels.