Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Cultfest vol avontuur in Utrecht

altUTRECHT - Het Cultfest, dat plaatsvindt op 7 t/m 9 juni in Utrecht, zit vol avontuur. De typisch Utrechtse werven en kelders van de Oudegracht vormen drie dagen lang het toneel van installaties, experimenten, muziek, lezingen, workshops en rariteiten. Met meer dan 70 programmaonderdelen op 16 locaties, is het festival expansief gegroeid ten opzichte van haar eerste editie in 2012. Het ondergrondse cultuur festival, gericht op de avonturier, de cultuurliefhebber, professional en nieuwsgierige passant en biedt drie dagen lang meer dan 70 verschillende vormen met cultuur en experimenteel vermaak. Het programma is heel apart.

Bezoekers kunnen actief of passief deelnemen aan uiteenlopende onderdelen als yogaworkshops, genieten van een piano-ligconcert, een college over psychiatrie volgen of samen met dichters en muzikanten een boottocht maken over de Oudegracht.

“Wij zijn trots op het feit dat wij in deze tijden van bezuinigingen, een festival van deze omvang uit de grond kunnen stampen. Hiermee bewijzen we dat je met creativiteit, doorzettingsvermogen, passie en vooral samenwerking je niet hoeft te laten hinderen door malaise in cultuurland”, aldus directeur Mariangela De Lorenzo.

Cultfest heeft dit jaar "waanzin" als thema verweven in het programma. Elk programma onderdeel is op een bepaalde manier gekoppeld aan een vorm van waanzin, uitgevoerd door kunstenaars, wetenschappers en andere enthousiastelingen. Allen geheel vrijwillig.

Zo zullen de Stille Disco, Stichting Nieuwe Helden en Castrum Perigrini maar ook sprekers als schrijver Govert Derix, sjamaan Arno Adelaars en emeritus rector magnificus Willem Hendrik Gispen deelnemen aan Cultfest.

Cultfest is in 2012 gestart met als doel de bezoeker een kijkje te gunnen in de wereld van de Utrechtse werven en kelders. Cultfest is 99% crowdsourced en crowdfunded en wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Daarnaast investeerden een groot aantal lokale ondernemers in het festival.

COPYRIGHT FOTO: PAUL VAN DORSTEN