Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Wereld Smurfendag in Amsterdamse Vondelpark

altOp zaterdag 22 juni a.s. is het Wereld Smurfendag! Dit jaar zal de feestelijke viering in Nederland plaatsvinden bij Het Groot Melkhuis in het Vondelpark te Amsterdam. Bezoekers kunnen op de foto met de Smurfen, zich laten schminken en meedoen aan leuke familieactiviteiten. Om 15.00 uur start de speurtocht naar de Gouden Smurf waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is een reis naar Parijs, de setting van de nieuwe bioscoopfilm De Smurfen 2. Naast de viering van Wereld Smurfendag in Nederland vindt er deze dag een Global Smurfs Day viering plaats in Brussel en Parijs. De grootste Smurfenfans van over de hele wereld zullen zich verzamelen in Brussel, de geboorteplaats van Peyo, geestelijk vader van de Smurfen.

Meer dan 40 Smurfen Ambassadeurs uit 28 verschillende landen, waaronder Nederland, zijn aanwezig bij de Global Smurfs Day. Zij worden in Brussel door Veronique Culliford, de kleindochter van Peyo, officiëel benoemd tot Smurfen vertegenwoordiger van hun land. Vervolgens reizen ze verder naar Parijs waar het Smurfenambassadeursfeest plaats zal vinden.

In het vervolg op de 3D live-action/ animatie familiefilm, De Smurfen, creëert de boze tovenaar Gargamel twee ondeugende Smurf-achtige wezentjes, genaamd de Stouterds. Smurfin is de enige die hem kan helpen om van de Stouterds echte Smurfen te maken en daarom ontvoert hij haar.

Grote Smurf, Klungel, Moppersmurf en Hippe Smurf keren terug naar onze wereld om samen met hun goede mensen-vrienden Patrick en Grace Winslow, Gargamel te stoppen en Smurfin te redden!

De Nederlandse stemmencast bestaat uit o.a. Kim-Lian van der Meij (Smurfin), Giel Beelen (Vertelsmurf), Jack Wouterse (Grote Smurf), Johnny Kraaijkamp jr. (Moppersmurf), Sascha Visser (Klungel) en Tygo Gernandt (Gargamel).