Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Fashion Fabulous Film in Eye

altAMSTERDAM - EYE opent het culturele seizoen met een prikkelend filmprogramma over de iconen van een eeuw populaire cultuur: van Greta Garbo tot Colin Firth, van À bout de souffle tot Pretty Woman, van Dynasty tot Girls.
Tijdens dit modespektakel trekken tientallen sterren uit de wereld van film, fashion, tv en popmuziek voorbij. Hoogtepunten uit het programma zijn te zien tijdens VOGUE Fashion’s Night Out in de Bijenkorf. Wie durfde in de jaren tachtig uit te gaan zonder Dynasty-geïnspireerde brede schoudervullingen en big hair? Wie droeg toen geen Sex and the City-Blahnik killer heels zodra de portemonnee het toeliet? Of we nu willen of niet: onze levens volgen de trends van de popcultuur. Sterren uit de mode, muziek en film beïnvloeden onze voorkeuren op het gebied van garderobe, kapsels en zelfs ons eetgedrag! 

Als vrijwel ieder kledingstuk in je kast te herleiden blijkt tot een speelfilm, tv-serie of muziekvideo, als het hele leven doordrongen blijkt van de sterren- en lifestylecultuur, is ‘t dan niet ’s tijd om te weten wie daarvoor verantwoordelijk zijn?

Met Fashion Fabulous Film brengt EYE een droomreis langs de iconen die het straatbeeld de afgelopen honderd jaar beïnvloedden. Op het programma staat de vertoning van een twintigtal beroemde speelfilms, waarin tal van sterren zijn te bewonderen die bepalend zijn geweest voor ons beeld van mode en lifestyle: denk Audrey Hepburn, Scarlett Johansson, John Travolta en Madonna.

Alle trends van de afgelopen honderd jaar trekken voorbij: van de androgyne pakken van Marlene Dietrich (Morocco 1930), Grace Kellys stijlvolle jurken in To Catch a Thief (1955) en Madonna’s uitdagende kanten topjes in Desperately Seeking Susan (1985) tot de duizelingwekkende hoeveelheid schoenen van de echtgenote van de laatste Franse koning in Marie Antoinette (2006).

7 t/m 25 september Film Fashion Fabulous in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam.