Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Programma Arie Boomsma en Ghislaine Plag verdwijnt in 2014.

altEva Jinek gaat vanaf volgend jaar twee talkshows presenteren voor de KRO. Dat meldt het AD. Naast een wekelijks programma zal ze te zien zijn in een dagelijks programma. Ze wisselt daarvoor de presentatie met Sven Kockelmann af. Debat op 2, het wekelijkse discussieprogramma van Arie Boomsma en Ghislaine Plag, verdwijnt in 2014. Het is te hopen dat deze talentvolle presentatoren een nieuwe kans wordt gegeven in een ander format. Misschien bestaan deze plannen al maar zijn ze nog in nevelen gehuld. In de te verwachten nieuwe dagelijkse talkshow verzorgen Jinek en Kockelmann om beurten een ‘diepgaand interview’ van 20 minuten met één gast die gerelateerd is aan de actualiteit. Dat zullen beiden zeker met de nodige ambitie heel vakkundig doen maar de veel te snelle aftocht van presentatoren als Boomsma en Plag die met een saaie formule worden opgescheept toont weinig flexibiliteit van de programmaleiding.

Het vergt namelijk ongelooflijke souplesse en kilometerslange voelhorens en oren op stokjes van presentatoren om zo ongeveer de hele wereld aan het woord te moeten laten over onderwerpen die in een veel korter bestek behandeld zouden kunnen worden. De geplande voorgeschreven beleefdheid en correctheid tegenover iedereen die op allerlei verschillende manieren ergens iets over wil zeggen maakt ook dat de kijker ijverig luisterend probeert nog niet in slaap te vallen. Sla je daar als presentator maar eens doorheen. En bedankt dan verder voor niets? 

Hoe het programma van Jinek en Kockelmann heet, is nog niet bekend. Over de vorm van het wékelijkse Jinek-programma is evenmin een definitief besluit genomen. Jinek werd eind vorige maand door omroep WNL gedwongen te stoppen met het presenteren van de talkshow Eva Jinek op Zondag. In april maakte de presentatrice bekendover te stappen van WNL naar KRO.