Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Hans Withoos met The New Romantics

 

altAMSTERDAM - De Nederlandse mode- en reclamefotograaf Hans Withoos presenteert zijn nieuwste serie foto’s 'The New Romantics'. Mysterieuze foto’s met archetypes die in een kleurrijke droomwereld figureren. Elk met een eigen sfeer en zeggingskracht. De expositie is van 29 juni tot en met 10 augustus te zien in Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

De nieuwe romantiek van Hans Withoos kent een sterke verwijzing naar klassieke kunstthema’s als 'de drie gratiën', 'piëta' en gemanipuleerde landschappen. Zijn surrealistische foto’s hebben een positieve uitstraling en brengen ons naar IJsland, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Rotterdam. In de beelden is de omgeving bijna belangrijker dan de personen.

Voor 'The New Romantics' heeft de fotograaf mensen geportretteerd wiens fysiek of karakter symbool staan voor de archetypes die hij wil laten zien. Jolanda Cats en Al Benmira tekenden voor de ongekende styling en visagie. Tot de speciaal ontworpen kleding behoort ook een jurk van mensenhaar. Wel een beetje eng maar ja, de mens gebruikt ook veel materiaal ontleend aan dieren voor kleding.

Zo'n jurk lijkt ons toch een te persoonlijk onderdeel van iemand anders. Aande andere kant... bij wol ontleend aan een schaap denken wij daar nooit over na.

In ieder geval vormen de foto's van Hans Withoos een wereld apart. Bij de eindbewerking heeft hij geavanceerde beeldmanipulatie toegepast. 

Hans Withoos (1962) heeft de afgelopen jaren onder meer gefotografeerd voor dansgezelschap Introdans en modeontwerpers Jeroen van Tuyl en Fernando Silva. Zijn vrije werk is te zien in galeries en op beurzen in Nederland, België, Duitsland, Amerika en Canada. En is internationaal opgenomen in collecties van kunstverzamelaars en musea.

'The New Romantics' van Hans Withoos
29 juni – 10 augustus 2013
Eduard Planting Gallery in Amsterdam

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2,  Amsterdam
T: 020 320 67 05