Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Raffaëla Paton is proud PRO-GAY

altRaffaëla Paton heeft een gloednieuwe en unieke videoclip gelanceerd bij de single ‘I Am Proud’. In de clip speelt Raffaëla een heldin die bepaalde actuele problemen tegen lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (en travestieten) de das om doet.

In de spraakmakende clip redt Raffaëla een adoptiekind dat bij zijn lesbische ouders wordt weggehaald en pakt ze een priester aan, een rol vertolkt door acteur Peter Faber, die tussen het huwelijk staat van twee mannen.

Op de beelden zijn verschillende provocerende teksten te zien, zoals die vaak bij anti-homo demonstraties in de Verenigde Staten te zien zijn. ‘Gay Parents Make Gay Kids’ en ‘God Loves One Woman One Man Only’.

Gay Pride-directeur Irene Hemelaar: 'I Am Proud' is het perfecte Gay Pride Anthem. Het nummer is niet alleen uitbundig en heerlijk om op te dansen, zowel de tekst als de videoclip gaan ook ergens over. Ze vertellen over de kwetsende situaties waar mensen die afwijken van de heteronorm mee te maken kunnen krijgen, én ze brengen een boodschap van kracht en hoop; je hebt het recht om jezelf te zijn."

Eerder liet Raffaëla weten dat ze het een enorme eer vindt dat zij zich als kan inzetten voor de emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders in Nederland en dat ze hoopt dat de boodschap internationaal gehoord gaat worden. 

De Gay Pride ambassadrice vertolkt haar anthem tijdens de Botenparade en op verschillende buitenpodia tijdens het pride festival. De Amsterdam Gay Pride vindt plaats tot en met zondag 4 augustus met de Botenparade op zaterdag 3 augustus.

YouTube-link naar Raffaëla Paton – I Am Proud: http://youtu.be/YwOWoXnDMq0