Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Toprenners op Bike MOTION Benelux

altUTRECHT - Met tips en adviezen van wielerexperts gaat de bezoeker van Biike MOTION Benelux 2013 als een betere sportieve fietser naar huis. Gewapend met de juiste kennis over o.a. trainingsmethodes, bergop fietsen, sportvoeding en de juiste fietshouding. De vernieuwde Bike MOTION Benelux vindt plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Ook de sportieve fietsers die zelf onderhoud aan de fiets willen doen krijgen in het workshoptheater veel praktische tips om kennis bij te schaven en sleutelvaardigheid te verbeteren. Er is een gadgetstore met de aller-aller-nieuwste aanwinsten.

Op het buitenterrein komen een MTB testparcours en een Pump Track te liggen. De bezoekers krijgen hier de kans de nieuwste MTB’s te testen en kunnen clinics volgen om de MTB-technieken aan te scherpen. In de Men at Work werkplaats vertonen zelfbouwers hun kunsten. Een van de mannen bouwt frames, een andere vlecht wielen en een derde demonstreert het kitten van tubes.

Biikefitters geven uitleg over de exacte afstelling van een fiets op de lichaamsbouw van de berijder. Op Wattbikes kunnen bezoekers nauwkeurig de krachten laten meten die op de pedalen worden uitgeoefend en krijgen een passend advies om de fietstechniek te optimaliseren.

Ronduit spectaculair is de Vertical Bike waar durfallen kunnen proberen om met een mountainbike omhoog te fietsen. Bekende activiteiten zijn ook de altijd populaire Holland Sport Wielerbaan en free style BMX, met wedstrijden van de beste BMX-ers van Europa om een fel begeerde prijzenpot en dagelijks demonstraties.

Zowel nieuwe collecties van grote fietsmerken als van exotische kleine partijen zijn op de beurs te vinden. Ook voor fietskleding, schoenen, brillen en helmen en fietsvakanties zijn de sportieve fietsers op Bike MOTION Benelux aan het juiste adres.

Traditioneel maken veel profrenners hun opwachting op Bike MOTION Benelux. Grote namen uit het professionele circuit nemen de tijd voor hun fans die reikhalzend uitkijken naar een persoonlijke ontmoeting en signeersessie.
Maandag 14 oktober is Bike MOTION Benelux uitsluitend toegankelijk voor professionals uit de branche.