Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Terry O’Neill – 'Newly Discovered'

altDe Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill exposeert van 7 september tot en met 19 oktober in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. 'Newly Discovered' – Photographs from the Archives of Terry O’Neill – toont fascinerende portretten van iconen uit de internationale film-, muziek- en modewereld. De fotograaf is bij de opening aanwezig. In de galerie zijn foto’s te zien van supermodellen als Naomi Campbell, Iman en Kate Moss. Daarnaast portretten van actrices als Ursula Andress, Andie MacDowell, Audrey Hepburn, Isabella Rossellini, Michelle Pfeiffer en Sharon Stone. Maar ook David Bowie, Johan Cruijff, James Garner, Queen en Diana Ross schitteren aan de muur.

Aanleiding voor de expositie is een nieuw, recent verschenen boek van de legendarische fotograaf. Hij heeft daarvoor een selectie gemaakt uit zijn omvangrijke archief van meer dan twee miljoen negatieven. Het boek, met als titel 'Terry O’Neill', telt ruim 300 foto’s in kleur en zwart-wit. Er is ook een limited edition in XL-formaat verkrijgbaar met een print van Brigitte Bardot.

Terry O’Neill (Londen, 1938) is een echte pionier als het gaat om celebrity fotografie. In ruim 50 jaar heeft hij talrijke sterren gefotografeerd, in met name Amerika en Engeland. Mede door zijn natuurlijke, ongedwongen stijl van fotograferen is Terry O’Neill een van de meest verzamelde fotografen ter wereld.

Naast album covers en filmposters zijn foto’s van Terry O’Neill gepubliceerd in toonaangevende bladen als GQ, Newsweek, TIME, Vanity Fair en Vogue. Ook is zijn werk te zien geweest in galeries in meer dan 30 steden wereldwijd. De National Portrait Gallery in Londen heeft 75 portretten in haar collectie.

Terry O’Neill – 'Newly Discovered' van 7 september – 19 oktober 2013 bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam

De galerie is open van woe. t/m za. van 13.00 tot 18.00 uur
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05