Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

30ste Drie Dwaze Dagen Bijenkorf - DEEL1-

 

altDe Drie Dwaze Dagen vieren dit jaar hun 30ste verjaardag. Hierbij 30 intrigerende feiten uit de afgelopen 30 jaar, over de Bijenkorf en over de Drie Dwaze Dagen. Historische feiten over de Drie Dwaze Dagen - DEEL 1 - ...

1. De economische crisis beheerste de jaren 80. Dit was ook voelbaar voor de Bijenkorf, daarom bedacht de Bijenkorf in 1984 de Drie Dwaze Dagen; een manier om consumenten in tijd van crisis de kans te geven om luxe merken te kopen voor stuntprijzen.
2. De eerste editie startte op 27 september 1984.
3. In het eerste jaar was het complete aanbod vanaf dag 1 verkrijgbaar. Vanaf het tweede jaar werden er elke dag nieuwe producten aangeboden om de drukte te spreiden.
4. Tijdens de eerste Drie Dwaze Dagen waren de espresso-apparaten en lammycoats (jassen) de aantrekkelijkste koopjes; deze waren op de eerste dag al uitverkocht.
5. Daarnaast werden tijdens de eerste editie LP’s en boeken per kilo verkocht: in 1988 werd in totaal 17.000 kilo aan klassieke boeken verkocht.

6. Ook zijn er altijd bijzondere belevenissen verkrijgbaar, zoals in 2008 bijvoorbeeld een ruimtevlucht. Het grootste kraslot ooit is ook tijdens de Drie Dwaze Dagen verkocht. Mensen moesten op een hoogwerker staan om te kunnen krassen. Ook zijn in het verleden Segways, ballonvaarten, auto’s en elektrische scooters verkocht.
7. Tijdens de Drie Dwaze Dagen vinden er in alle filialen optredens van bekende artiesten plaats. Onder andere Ben Saunders, Karin Bloemen en Gordon hebben in het verleden opgetreden. 8. Het concept van de Drie Dwaze Dagen - geen uitverkoop maar speciaal ingekocht en of geproduceerd assortiment van merken - is de afgelopen 30 jaar onveranderd gebleven.

9. De kleur geel is al 30 jaar verbonden met de Drie Dwaze Dagen.
10. Het liefst had de Bijenkorf alle vestigingen in het geel verpakt, zoals kunstenaarsduo Cristo en Jean-Claude dat deden. Maar daar stak de brandweer een stokje voor.

11. Tijdens de Drie Dwaze Dagen werden in een vroeg stadium nieuwe producten verkocht zoals de cd-speler, de mobiele telefoon en nu de 3D-printer.
12. De Meester Banket Bakkerij is van oudsher tijdens de Drie Dwaze Dagen extra populair, vooral de brownies en taarten vinden gretig aftrek.
13. De laatste jaren zijn de Rituals-producten het meest verkocht. Daarvan worden er tijdens de Drie Dwaze Dagen ongeveer 100.000 stuks verkocht.

14. Tijdens de Drie Dwaze Dagen is het ‘alle hens aan dek’. Ook veel medewerkers van het hoofdkantoor helpen dan in de filialen.
15. Direct na afloop van de Drie Dwaze Dagen wordt alweer gestart met de voorbereiding voor de volgende editie.