Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

De wereld van Chris Hinze

altChris Hinze is 75, maar nog altijd een hemelbestormer. In dit portret volgen we de populaire dwarsfluitist, componist en drievoudig Edison-winnaar op zijn reis langs de Maya-route, waarop zijn nieuwe theatertour is gebaseerd. Zondag 29 september, om 14:00 uur bij de BOS.

Hij maakt al 50 jaar muziek, waarvan hij er 40 in theaters heeft gestaan en dat viert Chris Hinze met de jubileumtour Sun Wind Rain Water & Corn. Een theatershow die is gebaseerd op de cultuur van de Maya Indianen. Samen met zijn vriend en kunstenaar Wouter Stips reist hij naar Mexico, Guatemala en Belize, waar hij via de Maya-route inspiratie opdoet voor het concert. Tijdens de theatershow zal kunstenaar Stips live op het podium schilderen.

In de documentaire volgen we Chris door de ruïnes van Midden-Amerika, terwijl we tussendoor terugblikken op zijn kleurrijke muzikale leven. Hij reisde naar diverse continenten, om verschillende culturen in zijn muziek te verweven. Op die manier maakte hij wereldmuziek, nog voordat dit woord bestond. Hinze ziet het leven als een leerschool en het boeddhisme is voor hem een van de richtingwijzers op zijn pad. Zo zonderde hij zich al vijf keer meerdere dagen af, voor een boeddhistische retraite.

En niet voor niets bracht hij een cd uit met gezang van Tibetaanse monniken. Een project wat een muzikale samenwerking met niemand minder dan de Dalai lama opleverde en waarvoor Tom Holkenborg (Junkie XL) de remix deed. In de film belicht deze oude vriend weer andere aspecten van Chris.

Ook komt de Amerikaanse sopraanzangeres en vriendin Claron Mcfadden aan het woord. Met haar vertolkte hij in 2009 nog één keer de veelgeprezen barok muziek, die hem in de jaren zeventig zo populair maakte.

Regie: George Schouten


De wereld van Chris Hinze
Een muzikale reis
Zondag 29 september, 14.00 uur, Ned 2
Herhaling 5 oktober 9:30. Ned 2