Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Rob Polak – Dagboek van een schilder

 

altAMSTELVEEN - Op zondag 20 oktober 2013 zal in Museum Jan van der Togt de tentoonstelling “Dagboek van een schilder: 1941 – 2013” van het werk van de Amsterdamse schilder en tekenaar Rob Polak worden geopend. Rob Polak (1925) schildert en tekent met passie sinds zijn kindertijd. In de tentoonstelling is werk te zien dat de periode 1941 tot heden omspant.

Zijn onderwerpen zijn portretten, naakten, danseressen maar ook zijn landschappen en bloemen zijn hier te zien. Hij werkt naar de onmiddellijke waarneming, maar ook uit de herinnering en de fantasie.

Doordat hij zeer direct zijn onderwerpen in grote lijnen neerzet geeft hij de waarnemer volop mogelijkheden met de eigen fantasie details in te vullen. Dat geeft een bepaalde creatieve vrijheid bij het bekijken van de kunstwerken van Rob Polak.     

Rob Polak zegt zelf over zijn werk: “Ik beschouw het tekenen en schilderen als een edel handwerk waaraan ik veel plezier beleef. Het brengt me in intensief contact met mijn medemens en met mijn omgeving. Door te tekenen of te schilderen probeer ik vast te leggen wat ik beleef en wat me ontroert.”
De opening wordt om 15:30 uur verricht door Marianne Hagenaars-Prikken, keramiste.

Rob Polak – Dagboek van een schilder: 1941-2013 17

oktober t/m 24 november 2013

Museum Jan van der Togt