Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Nederlandse vrouw vindt doorgaans dat zij er héél goed uitziet

 

altAMSTERDAM - De Nederlandse vrouw is niet onzeker over haar uiterlijk en geeft zichzelf een 7. Daarbij schat het gros van hen in dat de buitenwereld hen óók met een 7 beoordeelt en dat hun partner hen een 8 geeft. Dat blijkt uit een onderzoek bij 400 vrouwen van Bio-Oil. Iets meer dan de helft van de vrouwen geeft haar uiterlijk daarin het cijfer 7. Bijna een vijfde kwalificeert zichzelf met een 8.

Vrijwel hetzelfde aantal geeft zichzelf een 6. Vijf van de ondervraagde vrouwen (1,2%) beoordeelden zichzelf met een 9. 3 Vrouwen vinden dat zij er uitmuntend uitzien en geven zichzelf het rapportcijfer 10 !

Ongeveer 40 vrouwen gaven zichzelf een onvoldoende.

Meer dan 80 vrouwen uit het onderzoek hebben geen partner. Van degenen die wèl een partner hebben schat ruim een derde in dat deze erg tevreden is met hun uiterlijk.

Nederlandse vrouwen willen voornamelijk slanker zijn, een strakkere buik en betere huid hebben. De methoden die ze daar het liefst voor gebruiken zijn sporten, huidverbeterende cosmetica en make-up. Nederlandse vrouwen hebben geen grote voorkeur voor plastische chirurgie en injectables. Zij komen het liefst fysiek in beweging om hun uiterlijk te verbeteren. Slank blijft nog steeds de grootste ambitie

Van de zwangere respondenten vindt meer dan de helft zichzelf nu mooier dan voor de zwangerschap.

Vrouwen vinden andere vrouwen het meest aantrekkelijk wanneer zij: een verzorgd uiterlijk hebben , een stralende glimlach , een mooie oogopslag en humor bezitten.
Ook aandacht aan persoonlijke hygiëne besteden, lekker ruiken en een mooi gebit scoren hoog. Evenals een welgevormde body. En last but not least ... vinden een aantal dames onder de ondervraagden kraaienpootjes aantrekkelijk.

Het onderzoek van dit jaar is uitgevoerd in samenwerking met Bio-Oil, een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken.
Bio-Oil is lid van Beauty Without Cruelty International.