Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Jan des Bouvrie in Nederlands Fotomuseum

altROTTERDAM - Het Nederlands Fotomuseum lanceert op donderdag 31 oktober om 20.00 uur de nieuwe reeks FOTOGASTEN. Twee keer per jaar nodigt het museum een nationaal en/of internationale inspirator uit voor een bijzondere avond over fotografie in een verrassende context.Naast de hoofdgast worden belangrijke culturele figuren gevraagd om aan te schuiven. FOTOGASTEN is een spraakmakend avondvullend programma omlijst met veel beeldfragmenten.

Interieurarchitect en kunstverzamelaar Jan des Bouvrie is uitgenodigd als hoofdgast van deze eerste editie van FOTOGASTEN. De avond wordt geleid door moderator Jeroen Junte, journalist en designcriticus bij onder andere De Volkskrant en het Financieele Dagblad. Naast Des Bouvrie zullen ook Anne van der Zwaag (curator tentoonstelling WIT), Vincent Mentzel (fotograaf) en Dirk van Weelden (schrijver) aan tafel schuiven om dieper in te gaan op het thema WIT en de fotografie.

Jan des Bouvrie zorgde ervoor dat het zware donkere eikenhout uit de Nederlandse interieurs verdween. Revolutionair daarbij was zijn introductie van wit als basiskleur. ‘Hij heeft mensen in Nederland bewust gemaakt van het interieur en design’, aldus meubel- en interieurontwerper Piet Boon over Des Bouvrie.

Kunst is voor Des Bouvrie een onmisbare inspiratiebron voor zijn ontwerpen. Des Bouvrie is een gepassioneerd verzamelaar. Tijdens de avond wordt zijn verzameling besproken,

FOTOGASTEN wordt gehouden in de theaterzaal van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam. Deze locatie ligt vlak achter het Nederlands Fotomuseum op de Wilhelminapier.