Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

De afterparty bij het American

 

altBij de opening van de expositie van de schilderes Sjoerdtje Hak in het Amsterdamse American Hotel ontmoeten allerlei creatieve mensen uit verschillende disciplines elkaar. Na een rondgang langs de schilderijen vol wijdse vergezichten en intrigerende eindeloze wolkenluchten die als een geheime koepel over de verre landschappen zijn geweven worden de speeches gehouden.

Directeur Rodolf Weytingh van 'het American' kenschetst Sjoerdtje Hak in zijn toespraak bij deze speciale tentoonstelling met een overzicht van haar werk als de Friese landschapsschilderes pur sang. Vol waardering luisteren de gasten toe.

Allerlei mensen verschansen zich in een kring rond de tafeltjes en genieten van de onderlinge herkenning. Daar is Ellen Vogel, de bekende actrice en kennen wij Pieter Verhoeff nog die zoveel mooie documentaires heeft gemaakt? Heeft ZIJ niet gedanst bij het Nationaal Ballet Roland? Wat een diva zeg... Misschien zou het wat brutaal zijn haar daarover aan te schieten?

Aan het mediatafeltje ontdekken fotograaf en journalist Roland Smulders en Phia Baruch de P.R. en sales dame van het bekende hotelblad YOU in Amsterdam. Inez Stertefeld wordt overvallen met vragen. Wat leuk om kennis te maken! Ligt dat hotelblad alleen in luxueuze hotels? Het mediagroepje maakt intussen kennis met over-heerlijke gerechtjes uit de keuken van het dynamische American Hotel.

En de afterparty aan het bruisende Leidseplein ging nog heel lang door...

COPYRIGHT FOTO: RICHARD VAN HERWAARDEN