Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Waanzinnige goede recensies voor Introdans

altIn de maand oktober staat Introdans Ensemble voor de Jeugd volop en terecht in de belangstelling. Naast de première op vrijdag 18 oktober van MIXVANMATS, is het gezelschap ook op televisie te zien bij het populaire jeugdprogramma Het Klokhuis en op themakanaal Zapp 24. Op zondag 13 oktober wordt de voorstelling BONT EN BLAUW van Introdans Ensemble voor de Jeugd om 19.30 uur uitgezonden op themakanaal Zapp 24 (www.zapp.nl/themakanaal). De recensies zijn zonder meer extreem enthousiast.

In BONT EN BLAUW zijn fantasievolle werken van Alwin Nikolaïs, David Middendorp en Jérôme Meyer te zien. Dinsdag 15 oktober zijn dansers Jamy Schinkelshoek en Jurriën Schobben te zien in een aflevering van Het Klokhuis, om 18.25 uur.

Presentator Maurice Lede dompelt zich onder in de wereld van de dans en laat zien hoe een werkdag van een danser eruit ziet. Hij volgt Jamy en Jurriën tijdens de repetities en de voorstelling BONT EN BLAUW in de schouwburg.

Morgen gaat MIXVANMATS in première. Het publiek kan genieten van twee kleurrijke en betoverende choreografieën van de Zweedse choreograaf Mats Ek: På Norrbotten (Hoog in het Noorden) en Parken (In het park).

Ek wordt wereldwijd beschouwd als een van de belangrijkste danskunstenaars van zijn generatie. Eks choreografieën mogen dan niet speciaal voor kinderen zijn gemaakt, zijn wondere wereld, vol geestige en absurde vondsten en altijd betoverend muzikaal, blijkt wel heel erg aan te spreken bij een jong publiek.

Première MIXVANMATS 18 oktober 2013 | Speelperiode tot en met 11 juni 2014

Iedereen beaamt dat Introdans is uitgegroeid tot een uniek dansgezelschap van wereldklasse. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.