Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Robby Bolleyn: Under a dark sky

altAMSTEDAM - Eduard Planting Gallery opent zaterdag 26 oktober 16:00 t/m 18:00 een expositie van de Belgische natuurfotograaf Robby Bolleyn. 'Under a dark sky' laat gracieuse portretten zien van Afrikaanse dieren. Vertederende, klassiek ogende foto’s worden afgewisseld met abstracte beelden. Robby Bolleyn heeft gedurende meer dan vijftien jaar in Tanzania gereisd. Voor zijn fotoproject heeft hij met name in het Serengeti ecosysteem, tijdens talrijke safari’s en uitsluitend in natuurlijke omstandigheden, de Afrikaanse dierenwereld op een bijzondere en authentieke manier in beeld gebracht.

Cheetahs, leeuwen, olifanten en zebra’s zijn als mysterieuze, sierlijke dieren geportretteerd. Daarbij is ook het dreigende op indringende wijze vastgelegd. De wilde dieren hebben echter een serene uitstraling. Voor een specifieke sfeer hebben de zwart-wit foto’s een grafische bewerking ondergaan.

Robby Bolleyn (Antwerpen, 1966) is na zijn studie werkzaam geweest bij het Wereld Natuur Fonds. Hij volgde zijn hart en besloot fulltime te gaan fotograferen. Momenteel woont hij met zijn Nederlandse vrouw op een boerderij in Frankrijk.

De expositie is te zien t/m 21 december 2013.

Eduard Planting Gallery presenteert van 24 november tot en met 1 december 2013 eveneens enkele portretten van Robby Bolleyn op PAN Amsterdam, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design.