Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Introdans danst tijdens Koninkrijksconcert

altSCHEVENINGEN - Op zaterdag 30 november wordt de tweehonderdste verjaardag van het Koninkrijk der Nederlanden gevierd met het Koninkrijksconcert in het Scheveningse Circustheater. Tijdens deze gala-avond danst Introdans het kleurrijke Polish Pieces van de Nederlandse choreograaf Hans van Manen. Het Koninkrijksconcert wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai en naast Introdans geven onder meer Ruth Jacott, Brigitte Kaandorp, Racoon, het Metropole Orkest en zangeres Izaline Callister acte de presence. De productie van het Koninkrijksconcert is in handen van theaterproducent Albert Verlinde.

De NOS doet live verslag van de feestelijke avond, op Nederland 1 van 20.30 uur tot 21.50 uur. Het Koninkrijksconcert bestaat al sinds 2005 en heeft als doel de verbondenheid te laten zien tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Introdans presenteerde Polish Pieces van maestro Hans van Manen eerder dit seizoen tijdens een tournee in Zuid-Afrika en op 6 december a.s. wordt het werk ook gedanst tijdens een groot balletgala in Moskou.