Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Aukje van Ginneken onderzoekt feiten en fabels

 

altVan chocolade krijg je puistjes. Muggen komen op licht af. Een paprika bevat meer vitamine C dan een sinaasappel. Zijn het feiten of fabels? In het programma Feiten en Fabels gaat Aukje van Ginneken vanaf 10 november op zoek naar het waarheidsgehalte achter de meest uiteenlopende stellingen.

Per aflevering komt er één bepaald thema voorbij. Dit varieert van kinderen, gezondheid en voeding tot mode en lifestyle. Aan de hand van verschillende items onderzoekt Aukje welke stellingen wel en welke niet waar zijn. ‘Het verbaast me hoe vaak we elkaar verhalen vertellen die gewoon feitelijk onjuist zijn. Ik ben heel blij dat ik nu het waarheidsgehalte van de meest hardnekkige fabels kan onderzoeken.’

Veel mensen kennen Aukje van haar rol als Charlie Fischer uit Goede Tijden Slechte Tijden. Na haar vertrek uit deze serie vertolkte ze eind 2003 de rol van Daya in de multimedia soap Jong-Zuid en zong ze de titelsong van de film De Pinguins, reddertjes van de zee, waarin ze bovendien de stem van Luna voor haar rekening nam.

Ze speelde verschillende rollen in musicals en stond 7 weken in de single top 100 met het nummer “Be where you wanna be” Aukje is ook schrijfster van het boek “Baby!”.

Feiten en fabels wordt geproduceerd door het Rotterdamse productiebedrijf CQ Media en is vanaf zondag 10 november wekelijks om 16:30 te zien op SBS6.