Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Doutzen Kroes uitgeroepen tot World Model of the Year

altAMSTERDAM – Topmodel Doutzen Kroes is tijdens de opening van het Nederlands Mode Festival donderdag uitgeroepen tot World Model of the Year. De jury van de World Model Awards geeft haar deze titel omdat zij als topmodel zich op onderscheidende wijze weet in te zetten voor goede doelen en roemt haar inzet voor de maatschappij. Ook roemt de vakjury, onder leiding van de oudste modejournalist van Nederland, haar indrukwekkende inzet voor de organisatie dance4life. Internationaal topmodel Doutzen Kroes reist voor haar werk de hele wereld over, maar tóch weet ze tijd vrij te maken om zich in te zetten voor dance4life.

Ze reisde naar Tanzania om het dance4life project te bezoeken, veilde foto's van de reis en een date met zichzelf, bezocht haar eigen oude school die ook in actie kwam voor dance4life en nog véél meer. dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids.

Deze organisatie doet dit door middel van seksuele voorlichting, en het gebruik maken van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen.

World Model Awards werden ook toegekend aan topmodellen Tanja Kok (Cover Award), Maayke en Janneke Scherpenhuyzen (Campaign Award), Gabriella Chavez (Media Award) en Floor Billekens (Talent Award).