Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Movies that Matter Festival

altDEN HAAG - Het Movies that Matter Festival kent twee jaarlijks terugkerende hoofdprogramma’s. In samenwerking met Amnesty International presenteert het festival in A Matter of ACT tien documentaires over mensenrechtenverdedigers die op het festival aanwezig zijn. Verder zijn er films en debatten over de rule of law, het (internationaal) recht en juridische dilemma’s. Het festival sluit dit jaar aan bij de Nuclear Security Summit waaraan op 24 en 25 maart in Den Haag 58 wereldleiders deelnemen. Tevens vindt er een talkshow plaats waaraan gasten uit binnen- en buitenland zullen deelnemen. Daarbij komt ook aan bod hoe wij nieuwe kernrampen kunnen voorkomen en onze verslaving aan energie. Evenals thema's als globalisering, discriminatie en liefde.

Ook draait hierin de film La Jaula de Oro. Deze aangrijpende en urgente roadmovie volgt drie Guatemalteekse pubers tijdens hun reis door Mexico, op zoek naar een beter leven in de Verenigde Staten. De 15-jarige Juan en zijn vrienden Sara en Samuel ontvluchten hun thuisland Guatemala om via Mexico de grens naar de Verenigde Staten over te steken.

Onderweg ontmoeten ze de indiaan Chouk die geen Spaans spreekt en geen officiële documenten heeft. Alle vier geloven ze heilig dat er in Amerika een betere toekomst wacht.

Het Movies that Matter Festival is het jaarlijkse internationale film- en debatfestival over mensenrechten en menselijke waardigheid in Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht. Ieder voorjaar zijn hier zo’n zeventig documentaires en speelfilms van bevlogen filmmakers te zien, producties die opvallen vanwege hun filmische kwaliteit en dringende inhoud, films die het debat over een rechtvaardige wereld aanwakkeren.

Hoofdpartners zijn Amnesty International en het vfonds. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, ASN Bank, Fonds 1818, SNS Reaalfonds en Stichting Democratie en Media en het VSB Fonds. VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden.