Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Introdans twee keer genomineerd voor Dans Publieksprijs

altARNHEM - Het Arnhemse gezelschap Introdans is in twee categorieën genomineerd voor de Dans Publieksprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt.Danser Pascal Schut is genomineerd in de categorie ‘Danser 2013 (gezelschappen)’. De choreografie Kilar van Lucinda Childs, speciaal voor Introdans gecreëerd, is genomineerd in de categorie ‘Choreografie 2013 (gezelschappen).’

© Foto: Pascal Schut is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is sinds augustus 2012 gecontracteerd bij Introdans. Op 7 februari gaat de voorstelling RUSSISCH RUMOER in première, waarin hij rollen vertolkt in Le Sacre du Printemps van Nils Christe, En in l’Après-midi d’un faune van Thierry Malandain en Firebird Suite van Stijn Celis.

Pascal won in 2012 de Aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds '79. De Amerikaanse choreografe Lucinda Childs creëerde de choreografie Kilar speciaal voor Introdans. Het stuk werd lovend ontvangen door de pers.

Kilar werd tevens geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, in oktober 2013.

De Dans Publieksprijs verbindt dans en publiek: dansliefhebbers maken kenbaar welke dans of dansers zij bewonderen. De uitreiking van de categorieën ‘Danser 2013’ en ‘Choreografie 2013’ vindt plaats na opname van het tv-programma NTR College Tour met als gast: danseres Michaela DePrince.

Aanmelden voor het bijwonen van de opname op 13 februari om 11:45 in het Muziektheater Amsterdam en de prijsuitreiking na afloop, kan via collegetour.ntr.nl. Uitzending van het programma is vrijdag 14 februari om 20:25 op Nederland 3.

Op 14 februari worden bij Holland Dance Festival de Oeuvreprijs en de Critics' Choice uitgereikt bij de voorstelling Rotunda. De prijs bestaat uit een award gesigneerd door meesterchoreografen Hans van Manen en Jirí Kylián.

© Foto:Hans Gerritsen