Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Introdans presenteert De Ontmoeting

ARNHEM - Van 25 t/m 28 juni presenteert Introdans in Schouwburg Arnhem een nieuwe voorstelling in de serie De Ontmoeting, waarin de professionals van Introdans optreden met gastdansers uit bijzondere doelgroepen. In Invisibly Visible dansen twee dansers van het Introdanstableau met gasten met een (bijna) onzichtbare beperking. Adriaan Luteijn neemt de choreografie van deze bijzondere danstheaterproductie voor zijn rekening.

Met het project De Ontmoeting wil Adriaan Luteijn bruggen slaan om mensen uit verschillende werelden met elkaar te verbinden. In Invisibly Visible kiest Luteijn ditmaal voor gastdansers met een niet-zichtbare beperking: Yasmin van Rooij en Stefan van Ommeren. Voor deze amateurdansers bepaalt of bepaalde hun “beperking” in grote mate hun leven. Introdansers Merel Janssen en Jurriën Schobben hebben vanwege de perfecte beheersing van hun danstechniek het imago perfect te zijn. Maar zij zijn juist getraind om alle imperfecties te elimineren en het oog van het publiek te bedriegen. We hebben allemaal wel wat te verbergen.
Luteijn speelt in Invisibly Visible met de zichtbare en onzichtbare kant van zijn dansers. Achter het perfecte plaatje van de vier dansers schuilt een wereld van ongemakken, die zich voor het oog van het publiek ontrollen. De titel Invisibly Visible verwijst naar deze onzichtbaarheid. Luteijn: “Het spanningsveld tussen niet zichtbaar iets mankeren, maar wel beperkt zijn, intrigeert me. Iedereen draagt een zekere ballast met zich mee, ook dansers. Zij worden echter al snel als 'perfect' gezien omdat hun lichamen zo getraind en soepel zijn, maar wij weten wat het kost om zo te kunnen dansen en je naar buiten te presenteren. In die zin hebben we allemaal iets met elkaar gemeen, al lijken onze werelden op het eerste oog juist enorm ver uit elkaar te liggen.”
Voor de vormgeving van deze productie werkt Luteijn samen met de modeontwerpers Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer en componist Jaap van Keulen.
De Ontmoeting: Invisibly Visible 25 juni, 20.30 uur | 26 juni, 19.00 uur | 27 juni, 19.00 uur | 28 juni (besloten) Locatie: Schouwburg Arnhem
Introdans beweegt je | Sinds 1971 is Introdans uitgegroeid tot een uniek dansgezelschap van wereldklasse. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.