Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Een verschil van visie...

Hallo Christian Houkes... Vanmiddag ben ik gebeld voor een interview door RTV NOORD dat uitzendt in Groningen zoals ik zag. Maar ik mocht nog geen twee minuutjes antwoorden op vragen.
Waar ging het over?

Het was een presentator met een heel aardige stem maar je raadt nóóit waar hij over begon? 

Bedoel jij Marc Wiers? Misschien kreeg hij te weinig zendtijd voor een goed gesprek Phia Baruch. 

 

Zo'n goed gesprek was het niet. Het ging over aantijgingen over jou van een roddelsite. Het lijkt wel komkommertijd. Inspiratie uit achterklap! 

Sorry... Luister ik niet naar.


Toch lijkt het me verstandig als je het deze keer wel doet. Dat zeg ik dan als juryvoorzitter van de Gouden Eeuw Award die deze keer aan Lenie 't Hart de prijs heeft toegekend. Marc vroeg me te reageren op de roddel en achterklap van die bepaalde site waarin wordt gesteld dat jij aan allemaal bekende mensen nepprijzen zou uitdelen. En wat ik daar nu wel van vond...
...Wat was je antwoord in die uitzending?...


Ik kreeg de kans niet om aan hem allemaal uit te leggen waarom wij heel bewust bepaalde prijzen hebben uitgereikt. Ik had willen zeggen dat dat met de volledige instemming van bepaalde mensen uit de media is gebeurd.
...Klopt...

 

En wie bepaalt in vredesnaam wat een nepprijs is. Er staat nergens dat het bij wet verboden is om mensen prijzen uit te reiken. Maar je moet dat dan wel met een leuk event verbinden en dat kan niet iedereen want weinig mensen beschikken over de daarvoor benodigde creativiteit.
Het kost inderdaad veel organisatie maar ik doe dat vrijwillig uit maatschappelijke betrokkenheid.


Maar ik had zo graag in die uitzending meer willen uitleggen over het uitreiken van die prijzen. Ik kreeg daar geen tijd voor. Bepaalde persoonlijkheden en creatieve talenten verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Wat is daar nu zo verkeerd aan? Wat maakt mensen nu zo kwaad?
Je vraagt het mij maar ik weet het niet.


Ik zeg het nu. Die prijzen die we uitreiken dat is gebaseerd op een kwestie van mentaliteit. De wereld is tegenwoordig niet bepaald een veilige plek. Er gebeuren erg nare dingen en als je wat wil veranderen moet je beginnen bij jezelf en in je eigen wereld. Je kunt alleen maar kiezen voor positief of negatief. Daar is niets tussenin. Dat hebben wij bij De Couturekrant proberen te doen. Mensen die dat ruimschoots verdienen daarvoor de eer geven.
Als juryvoorzitter vond ik het dan ook fijn en belangrijk te lezen dat de 72-jarige Lenie 't Hart aan RTV NOORD heeft laten weten: "Elke prijs is prachtig en alles is waardevol." Volgens haar is elke prijs iets om trots op te zijn. Daarbij denkt zij natuurlijk ook aan een toenemende aandacht voor het lot van de zeehonden.