Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Laura Fygi krijgt Lifetime Achievement Award van Gouden Eeuw Awards

AMSTERDAM – De internationaal bekende zangeres Laura Fygi heeft tijdens de wereldpremière van de Amsterdam Fashion Fair uit handen van journalist Phia Baruch de Lifetime Achievement Award van de Gouden Eeuw Awards in ontvangst genomen. Het kunstwerk is vervaardigd door kunstenaar John Ridder, en werd toegekend door De Couturekrant vanwege haar 25-jarige solo-carrière.

Juryvoorzitter Phia Baruch: “Overal waar Laura Fygi komt is ze nog steeds een exotische verschijning. In thuisland Nederland kennen ze haar als de vrouw die is opgegroeid in Uruguay als dochter van een Egyptische buikdanseres, in het Verre Oosten is zij de geëmancipeerde westerse dame die vele zouden willen zijn. Maar waar zij ook staat, één ding is overal hetzelfde: die uit duizenden herkenbare stem waarmee zij wereldwijd vele harten stal. Fygi heeft inmiddels in heel Europa, Zuid-Amerika en Azië opgetreden. Als Nederlandse zangeres is ze er zelfs in geslaagd om de Chinese markt te veroveren, een unieke prestatie”, aldus de jury.
De Gouden Eeuw Award wordt sinds 2009 toegekend en werd eerder in ontvangst genomen door onder anderen André van Duin, Paul van Vliet, Wubbo Ockels, André Kuipers, Liesbeth List, Ellen Vogel en Rob De Nijs. De koninklijk onderscheiden journalist Phia Baruch, uitgever en oprichter van de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten, is juryvoorzitter.
De Amsterdam Fashion Fair is een initiatief van de internationaal bekende Canal Catwalk: de jaarlijkse modeshow op de Amsterdamse grachten. De organisatie is in handen van De Couturekrant, de oudste modesite van Nederland.

...LAURA FYGI IN DE SCHIJNWERPERS...

FOTO: PER JANSSEN