Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Efteling lanceert ontdekkingsreiziger Jokie

altKAATSHEUVEL - Jokie is een ontdekkingsreiziger die samen met zijn vriendinnetje Jet vanaf februari 2012 binnen en buiten de Efteling de wereld gaat verkennen. Zo zal het karakter Jokie met zijn herkenbare rode neus bekend uit de attractie Carnaval Festival, zijn avonturen beleven in een tv-serie en in boekjes, maar maakt hij ook zijn opwachting in de vernieuwde attractie Carnaval Festival en de bijbehorende winkel.
Daarnaast komen bezoekers Jokie en Jet straks tegen in het attractiepark en later dit jaar zal een speciale website rondom al Jokies avonturen worden gepresenteerd.

Jokie is in al zijn verschijningsvormen speciaal bedoeld voor alle kinderen van 0 tot 3 jaar. Op 11 februari 2012 wordt Jokie tijdens zijn eigen feestje met een carnavalesk tintje in de Efteling geïntroduceerd. Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur Efteling licht toe: “Raveleijn is vorig jaar multimediaal en als totaalbeleving geïntroduceerd, alle losse onderdelen versterkten elkaar tot een compleet geheel.

Dit gaan we nu met Jokie wederom doen. We starten met de verschijning van de eerste drie boekjes en de tv-serie, waarbij alles natuurlijk terug leidt naar de attractie Carnaval Festival, waar Jokie in 1984 geboren is. Jokie is met zijn rode neus herkenbaar voor jonge kindjes, de bekende en vrolijke melodie uit de attractie draagt hieraan bij.” In de serie ’vaart’ Jokie rond de wereld. In 52 afleveringen van 5 minuten gaan Jokie en Jet op reis in hun luchtballonhuisje, om iedere aflevering op een leuke nieuwe plek te landen. Samen beleven Jokie en Jet op die plek iedere keer een nieuw avontuur, ontdekken kleine en grote dingen en ontmoeten allerlei mensen en dieren.

Door deze serie leren kinderen dat reizen en nieuwe dingen ontdekken een feestje is. De vaste elementen van de serie zorgen voor herkenbaarheid, veiligheid en humor bij de kijkertjes. Binnenkort wordt bekend gemaakt op welke zender de televisieserie van Jokie wordt uitgezonden. In samenwerking met licentienemer Big Balloon worden vanaf 11 februari a.s. de eerste drie Jokie boekjes geïntroduceerd. De avonturen van Jokie in Nederland, Oostenrijk en Italië zijn vanaf dan een feit. Gedurende de rest van 2012 verschijnt elke drie maanden een nieuw avontuur van Jokie en Jet.

Zo laat Jokie zien: Reizen is een feestje! Jokie is geboren in de attractie Carnaval Festival (1984). In deze bekende attractie in de Efteling reizen bezoekers langs 15 verschillende landen op een welbekende melodie. Hoewel Jokie al te zien was in de attractie, maakt Loekie de Leeuw vanaf begin februari in diverse scènes in de attractie extra plaats voor Jokie, die iedere keer weer in of op een bijzonder vervoersmiddel zijn intrede doet.

De winkel naast de attractie, voorheen het Valies, heeft ook een make-over ondergaan. In deze nieuwe winkel, waarvan op 11 februari de nieuwe naam wordt gelanceerd, is straks een breed assortiment aan Jokie en Jet producten te verkrijgen; van logeerkoffertje tot zwempakje, maar ook muziekinstrumentjes en (bad)speelgoed. Bezoekers van de Efteling kunnen Jokie en Jet vanaf 18 februari ook zomaar in het attractiepark tegenkomen. Jokie en Jet ontdekken wat er allemaal in de Efteling te beleven valt en natuurlijk is er tijd voor een foto!