Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Europese mode moet langs andere lijnen vernieuwen

altAMSTERDAM- Volgens uitgever David Shaw, zou de Europese modeindustrie zich meer moeten richten op innovatie en minder gebruik moeten maken van ‘emotie’ als verkooptool. Pittige uitspraken, te horen tijdens de perspresentatie van Sublime, georganiseerd door de Modefabriek.

 

Shaw was als gastspreker ingehuurd door een conglomeraat van Modefabriek sponsors. Het verhaal wat hij vertelde klonk futuristisch maar ook erg interessant...

Zijn roep om innovatie klonk heel dringend en ook zeer overtuigend. Shaw: “ Mode kan niet alleen maar gaan over winstmarges en hoe fashionable een kledingstuk is. Winst zal toenemen naarmate designers in staat zijn nieuwe technieken en materialen, afkomstig uit ruimtevaarttechnologie toe te passen in hun ontwerpen en zich zo te onderscheiden.”

Volgens Shaw kan Europa een voorbeeld nemen aan Japan, waar de industrie zich al enige tijd promoot als pioniers op het gebied van fashion en design. Datis heel anders dan in Europa.

“In Europa gebruikt men de ‘feel good’ factor in de marketing. Veel kleurgebruik, lachende mensen en humor zijn veel gebruikte ingrediënten in Europese reclamecampagnes. Maar Europa zou zich veel beter kunnen concentreren op innovatie door materialen en stoffen te kiezen die gebaseerd zijn op technologische vooruitgang,” aldus Shaw.

Shaw gaf op deze mooie zondagmiddag in de RAI een verbluffend kijkje in de nabije toekomst. De technologische ontwikkelingen gaan veel sneller dan mensen denken. Zo voorpelde hij dat de nieuwe sterren van de toekomst de wetenschappers zullen zijn, types a la Steve Jobs. Dat klinkt niet ongeloofwaardig.

Nu is men volgens hem in onze tijd namelijk al bezig om met behulp van genetische manipulatie ‘onderdelen’ uit ons lichaam te vervangen door nieuwe organen. ook worden in Rusland menselijke stamcellen ingevroren om op latere leeftijd weer in het lichaam terug te worden geplaatst waardoor het lichaam zich weer verjongt.

En kan voedsel zodanig bewerkt worden, dat hersencellen door het eten van gemanipuleerd voedsel, sneller kennis vergaren... Goed hoor!

Daar lusten wij best iedere dag een smakelijk hapje van net zoals wij hebben genoten van deze boeiende spreker die ons al zoveel uit de toekomst kan voorspellen!