Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Julian Assange gaat half maart tv-serie presenteren

WikiLeaks-voorman Julian Assange gaat in maart een tiendelige serie talkshows presenteren rond het thema ‘de wereld van morgen’. Hij wil elke aflevering van een half uur spreken met “politieke kopstukken en revolutionaire denkers”, aldus luidt het door WikiLeaks verspreide persbericht.

 

Assange wordt de uitgelezen figuur genoemd voor de rol van gastheer: “Als pionier voor een eerlijker wereld en het slachtoffer van politieke repressie, bevindt hij zich in een unieke positie om de wereldwijde discussie over de vooruitgang te beïnvloeden.”

Door zijn grote bekendheid zal Assange in staat zijn zeer tegengesteld denkende politici uit het brede politieke spectrum weten aan te trekken die hun visie op de wereld van nu en op een betere en veiligere toekomst met hem willen delen.

Julian Assange denkt dat door zijn tv-serie gesprekken kunnen plaats vinden die een grondslag vormen voor diegenen die samen de krachten kunnen verenigen om een betere wereld te vormen.

Deze gesprekken vormen volgens hem een opwindende mogelijkheid om een show te brengen die in een nieuwe stijl dieper en duidelijker onderzoekt hoe wereldleiders beter vanuit hun persoonlijke idealen kunnen samenwerken dan ooit tevoren. Het programma start half maart en duurt een half uur per week.

Er zullen 10 programma's te zien zijn die door minstens 600 millioen luisteraars/bezoekers/kijkers zullen worden gevolgd via radio, internet en tv-programma's.

We zijn toch wel benieuwd of de serie ook in Nederland zal worden uitgezonden. Zowel de titel (The World Tomorrow) als de zender (het Russische RT) gaan de uitdaging wel aan. Assange filmt de tiendelige serie vanuit de woning in Engeland waar hij al ruim een jaar onder huisarrest leeft, in afwachting van mogelijke uitlevering aan Zweden vanwege vermeende verkrachting.

Hoofdredacteur Margarita Simonyan van RT is trots Assange te hebben binnengehaald: “RT heeft een ruimdenkend, wereldwijd kijkerspubliek dat niets voor zoete koek slikt. Onze kijkers staan open voor het soort discussies dat Julian op onze zender zal houden.” The World Tomorrow moet vanaf maart te zien zijn.