Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Museum van der Togt...

AMSTELVEEN- Een heel bijzondere expositie vindt binnenkort plaats in Museum Jan van der Togt. Daar is van 9 februari tot en met 18 maart 2012 werk te aanschouwen van Marte Röling, Ronald Kolk en Margareth Stalman. Drie bijzondere modekunstenaars...

De tentoonstelling vormt een wisselwerking tussen haute couture en beeldende kunst, waarbij tegenstellingen als flamboyant en melancholiek, vrolijk en ernstig en barok tegenover ultramodern domineren.

 

Couturier Ronald Kolk presenteert zijn wintercollectie 2011/2012 ‘Pierrôt’. De collectie is gebaseerd op de Pierrôt schilderijen van zijn vriend George van Herwaarde, en vormt een eerbetoon aan hem en zijn grootvader, circusclown Marinôt. Kolk maakt hierin gebruik van ingetogen kleuren als bescheiden rood, voorzichtig zwart en broze pasteltinten.

Hij nodigde Margareth Stalman uit om de bijpassende juwelen te ontwerpen. Stalman is ruim dertig jaar actief als edelsmid. Haar juwelen zijn krachtig en karaktervol; ze gaan in feite ‘over de mode heen’.

De laatste jaren richt Stalman zich vooral op emailleren, het aanbrengen van een kleurige, transparante glaslaag op edelmetaal.

Marte Röling maakte zes portretten van Stalman, gekleed in de couture van Kolk en afgemaakt met haar eigen juwelen. De pentekeningen zijn uitvergroot tot levensgroot formaat. De tentoonstelling wordt geopend – in aanwezigheid van de exposanten – op donderdag 9 februari om 19.30 uur door Michou Basu, mode-journalist van De Telegraaf.

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen

Openingstijden:
Woe. t/m vrijd.11.00 – 17.00 uur
Za. en zon. 13.00 – 17.00 uur