Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Fel tegen bezuiniging passend onderwijs

AMSTERDAM- Het Kamerlid Jasper Van Dijk en het  gemeenteraadslid Maureen van der Pligt van de SP starteni op de Van Koetsveldschool en op de Mytyltyltylschool voor speciaal onderwijs in Amsterdam een actie tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs.

Samen met een schoolklas kleuren zij op beide scholen een kleurplaat in tegen de bezuinigingen. Hiermee geven zij het startschot voor nieuwe acties tegen de aangekondigde bezuiniging van 300 miljoen op het zogenaamde passend onderwijs voor leerlingen met een stoornis of beperking.

300 miljoen is ongelooflijk veel... Waar zullen de klappen vallen? Zij zullen heel hard aankomen daar waar weinig verweer kan zijn...

De bijzondere kleurplaat, gemaakt door Len Munnik, zal uiteindelijk door zoveel mogelijk kinderen worden ingekleurd, zodat een groot protestboek vol kleurplaten aan minister Van Bijsterveldt van Onderwijs kan worden aangeboden. Het wetsvoorstel Passend Onderwijs wordt volgende maand behandeld in de Tweede Kamer.

De SP is fel tegenstander van de bezuinigingen omdat klassen groter worden en duizenden leraren hun baan verliezen.

Jasper Van Dijk: 'Minister Van Bijsterveldt moet zich schamen dat zij snoeihard wil bezuinigen op leerlingen met een stoornis of beperking. Haar zogenaamde passend onderwijs komt neer op knellend onderwijs, want de begeleiding wordt minder en het speciaal onderwijs wordt afgeknepen.'