Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Green Fashion favoriet Rabobank

AMSTERDAM - Vandaag is het een grote dag voor AFW dat de eer heeft Prinses Maxima en Minister Maxime Verhagen te mogen verwelkomen voor een heel bijzonder evenement.

Tijdens The Green Fashion Competition zal hier dan een groot en internationaal getint gezelschap van mode-ondernemers in de vorm van een  wedstrijd modecollecties van niveau tonen die met respect voor het milieu zijn geproduceerd. De fabrikage van stoffen en het verven ervan zonder het milieu aan te tasten is een hot item in deze tijd.

Het promoten van deze milieuvriendelijke couture is een initiatief van de Amsterdam Fashion Week waar het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie zich ook volledig achter heeft geschaard. Natuurlijk moet die groen geproduceerde kleding ook hip zijn. De winnende collectie van de wedstrijd voor de coolste groene collectie zal een prijs ontvangen uit handen van CDA-minister Maxime Verhagen die daar ongetwijfeld feeling voor heeft.

Tenslotte was hij ook één van de eerste ministers die openlijk voor het oog van de tv-camera's heel vlot stond te twitteren. Hij zal vandaag aan twee winnaars prijzen van respectievelijk € 15.000,-- en € 25.000,-- overhandigen.

Buitengewoon eervol is eveneens de aanwezigheid van Prinses Maxima op de finale van de Green Fashion Competition. Zij zal de shows bekijken en zich vervolgens ook met verschillende deelnemers en vertegenwoordigers van zakelijke partijen nader onderhouden mede in verband met de verschillende aspecten van de nieuwe eco-stijl.

Prinses Maxima gaf al vaker blijk van een groot en internationaal gevoel voor mode en zakelijke belangen. Zij toonde daarbij ook al eerder belangstelling voor onze Nederlandse ontwerpers. Beroemd zijn overigens haar verschijning in het spijkerjasje ooit dat daarna onmiddellijk in een mum van tijd was uitverkocht. En haar gedurfde presence in de postzakjurk van Jan Taminiau.

De modepers zal ongetwijfeld op het puntje van de stoel zitten om te kunnen zien wat Prinses Maxima bij deze gelegenheid aan heeft en dolgraag willen weten WIE dat ontworpen heeft. Dat is een grote verrassing.

Aan de vooravond van deze bijzondere dag volgden ook bankdirecteur Eric Traa en zijn medewerker de modeshow van Sepehr Maghsoudi die in Het Kunstenhuis zijn collectie toonde.

"Wij zijn zeer geïnteresseerd als Rabobank in de activiteiten die zijn gepland tijdens de Amsterdam Fashion Week," verklaart de man van de Rabo aan Phia Baruch.

"Natuurlijk is het sowieso een genoegen samen met mijn collega Sébastien Kramer van de shows te genieten. Maar daarnaast houden wij ons bij de Rabobank ook bezig met actuele maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor de belangen van onze ondernemers. Het is ook internationaal belangrijk voor de consument dat bij grote produktieprocessen in heel veel landen de biodiversiteit niet wordt aangetast. Daarom zijn wij ook zeer geïnteresseerd in de Green Fashion Competition die wij op het scherp van de snede zullen blijven volgen want de Rabobank staat midden in haar tijd."