Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Fantastisch kunstwerk aan de voeten

ROTTERDAM- Meestal zullen tijdens de Rotterdamse Museumnacht bezoekers kunst bekijken. Maar dit jaar kunnen bezoekers gedurende de avond ook een eigen fantastich kunstwerk scoren aan de voeten! Schoenenwinkel Shoe Club haakt op 10 maart in op het thema Smaak van de Museumnacht met een pop-up schoenenatelier aan de Schiedamse Vest...

Hier kunnen mensen hun eigen schoenen gratis laten customizen door de bekende Rotterdamse kunstenaar Tymon Ferenc. Het resultaat is een beschilderd paar dat echt niemand anders heeft, een work of art naar eigen ‘smaak’ voor aan de voeten. Tevens is tijdens de avond een gloednieuw paar gecustomizede schoenen te winnen.

Het Museumnacht thema Smaak inspireerde de Shoe Club tot het bedenken van een pop-up atelier waar schoenenliefhebbers hun eigen laarzen, sneakers of andere stappers kunnen laten beschilderen. Niets zo persoonlijk als smaak, en dat geldt ook voor een paar schoenen die speciaal voor de klant zijn omgetoverd tot lopende kunstwerkjes.

Alle stappers zijn geschikt, of ze nu oud of nieuw zijn, om op te lopen of om voor de sier neer te zetten. Het is voor bezoekers wel aan te raden om een extra paar schoenen mee te nemen, want het duurt even voor de schoenen beschilderd en droog zijn. Het pop-up atelier is te vinden aan de Schiedamse Vest en is geopend gedurende de Rotterdamse Museumnacht.

Bezoekers kunnen in de winkel van de Shoe Club aan de Meent alvast een idee krijgen van de stijl van kunstenaar Tymon Ferenc, waar de gecustomizede schoenen voor en na de Museumnacht nog te bewonderen zijn.

Werk van de Rotterdamse kunstenaar Tymon Ferenc is te bewonderen in zijn galerie aan het Weena-Zuid, maar ook op de straat ervoor. Tymon beschilderde namelijk eigenhandig de saaie betonnen ballen die op straat geplaatst zijn tegen ramkraken en heeft het Weena-Zuid zo omgetoverd tot een meer kleurrijk geheel.

Kleur is dan ook belangrijk in zijn werk, dat bestaat uit schilderijen en beschilderde voorwerpen. Meer info op melikepainting.com

De Rotterdamse Museumnacht garandeert je de leukste nacht van het jaar met de nachtelijke openstelling van maar liefst vijftig galeries en musea. De Rotterdamse Museumnacht 2012 staat in het teken van SMAAK.