Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Corine Toirkens nieuwe Motorvrouw van het Jaar

UTRECHT - De stoere Corine Toirkens is gekozen tot de nieuwe Motorvrouw van het Jaar. Een toffe onderscheiding voor een sportieve weggebruikster.

Corine Toirkens is in het dagelijks leven chauffeur op een ambulance. ”Met motorrijden kan ik mezelf helemaal losmaken van de besognes van het dagelijks leven en kom ik helemaal tot rust. Ik ben 53, rij al meer dan 35 jaar motor en hoop er nog zeker dertig jaar mee door te gaan.’’ De kersverse winnares reageerde vol ongeloof toen zij de felbegeerde titel kreeg toebedeeld...

Ze zegt: “Ik ben er helemaal stil van, dat gebeurt mij niet gauw. Wat ben ik hier trots op. Mijn vier medefinalisten zijn stuk voor stuk kanjers en ik had er volkomen begrip voor gehad als de titel bij wie dan ook van de anderen was terechtgekomen.’’

De collegiale Motorvrouw van het Jaar wil ook graag met anderen haar plezier delen.

“Ik heb al heel wat mensen aan het motorrijden gekregen en ga daar onverminderd mee verder. Met groepjes heropstappers ga ik dan bijvoorbeeld een dagje de Eifel in om de mensen weer vertrouwen te geven en een extra boost om te blijven motorrijden’’.

Corine heeft altijd een grote interesse gehad in het verkeer en volgde in de 25 jaar dat zij op de ambulance rijdt opleidingen voor auto- en motorinstructeur en instructeur Bijzonder Weggedrag.

De verkiezing Motorvrouw van het Jaar is een initiatief van Motorbeurs Utrecht om meer bekendheid geven aan vrouwen die motorrijden en dat met passie doen.

De komende editie van de beurs is van donderdag 23 tot en met 26 zondag februari 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht.