Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Mega Platen & CD beurs in Jaarbeurs

UTRECHT - Op 14 en 15 april 2012 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 37ste Mega Platen & CD beurs plaats. De place to be voor de meest uitgebreide vinyl verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Met originele vintage gitaren die ooit eigendom waren van historische Nederlandse Popbands en auteur Mark Hayward (UK).

Hayward presenteert tevens bijzondere fotoboeken over de Stones, de Beatles en Queen getiteld 'On Camera Off Guard'. Daarnaast kunnen bezoekers plaats nemen op de Crate Digger’s troon met Miss Twist en is er de Three Imaginary Boys Popquiz.

Tijdens de beurs is een vintage muziekinstrumenten expositie te zien en samengesteld door museum RockArt uit Den Haag. Het museum toont onder andere originele gitaren van Danny Lademacher (Herman Brood), Kane, Eddy Chatelin (The Crazy Rockers) en Earth & Fire maar ook een aantal originele drumstellen van Electric Johnny and his Skyrockets, Rene & his Alligators naast veel andere popitems.

Museum RockArt werd opgericht in 2004 met als doel het Nederlands cultureel erfgoed te verzamelen, beheren, conserveren en te presenteren. Sindsdien is het museum uitgegroeid tot de schatkamer van de Nederlandse Popmuziek. Naast de permanente collectie zijn er in Museum RockArt regelmatig thema-exposities te bewonderen en exposeert men buiten de eigen deuren zoals nu op de Mega Platen en CD Beurs.

Vanwege het succes tijdens de laatste beurs krijgen bezoekers wederom de kans om zijn of haar favoriete plaat te draaien op het podium. Natuurlijk niet zomaar, er dient wel een verhaal achter te zitten! In een vinylvriendelijke omgeving en in een interview met Miss Twist zal duidelijk worden waarom juist voor deze plaat gekozen is. Eeuwige roem zal ten deel vallen aan degenen die worden opgenomen in de Royal Crate Digger fotogalerie, te zijner tijd te zien op recordplanet.nl

Verder is er de Popquiz door de 3 Imaginary Boys. Al jaren verzorgt deze club enthousiastelingen tijdens de beurs hun befaamde Popquiz. Inmiddels landelijk bekend door de Volkskrant, Tivoli, Oerol en zeer veel andere optredens. Deelname is gratis en er zijn door verschillende partijen weer mooie prijzen ter beschikking gesteld.

Ga voor het laatste nieuws over aanvullende exposities, boekpresentaties en optredens naar recordplanet.nl