Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Lieke Van Lexmond in The Ultimate Dance Battle

altHILVERSUM (NIEUWS VAN NEDERLAND) - Na een succesvol eerste seizoen komt in maart 2012 een nieuwe reeks van ‘The Ultimate Dance Battle’ bij RTL 5. Artistiek leider en bedenker van dit spectaculaire dans realityprogramma Dan Karaty daagt vijf nieuwe choreografen met verschillende dansstijlen uit om met hun nog te vormen groepen de strijd met elkaar aan te gaan.

De 27-jarige Hiphopper Vincent Vianen, bekend van het populaire dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’ en heeft gewerkt met grootheden als Usher en Kelis; de 38-jarige Vlaamse Jazz-specialist Michel Froget die de choreografie heeft gedaan van Belle Perez tijdens Eurosong 2006; de 26-jarige Modern choreograaf Min Hee Bervoets, winnaar van de "The Power of Imagination."

Dit is een prijs voor choreografisch talent; de 45-jarige Thom Stuart, met specialiteit Ballet en artistiek leider van De Dutch Don’t Dance Division en de 38-jarige Latin choreograaf met Moderne skills Jaakko Toivonen, die het dansgezelschap Compagnie Koorts runt en gastchoreograaf is bij Scapino Ballet Rotterdam. Stuk voor stuk professionals die hun sporen in de danswereld al ruimschoots hebben verdiend. Lieke van Lexmond neemt samen met haar Belgische tv-collega Sean DHondt de presentatie op zich.

Het niveau van de dansers die zich voor het komende seizoen hebben aangemeld, is ongekend hoog. Na zware auditierondes, te zien in de eerste twee afleveringen, krijgt alleen de crème de la crème van deze dansers toegang tot de slopende Dance Camp-rondes. De choreografen stellen vervolgens hun eigen dream team samen om de pittige opdrachten, gegeven door Dan Karaty, tot een goed einde te brengen. Doen ze dit niet, dan lopen ze de kans dat er een danser uit hun team wordt geruild door het winnende team.

Uiteindelijk bereiken alle vijf de teams de liveshows. Daar strijden ze tegen elkaar met maar één doel voor ogen: het winnen van ‘The Ultimate Dance Battle’ 2012. De winnende choreograaf gaat naar huis met het prijzengeld van maar liefst 25.000 euro en elke danser uit dit winnende team wint 5000 euro.

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf zondag 4 maart tussen 20.00 uur en 21.30 uur.