Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Al 10 jaar Appeltjes van Oranje

 

altDEN HAAG - Het Oranje Fonds bestaat precies 10 jaar en is in 2002 ontstaan toen het als cadeau van alle Nederlanders werd aangeboden aan de Prins van Oranje en Prinses Máxima ter gelegenheid van hun huwelijk. Zij zijn het beschermpaar en zeer betrokken bij het Fonds en haar werkveld.

In het oprichtingsjaar is het Oranje Fonds gefuseerd met het Juliana Welzijn Fonds, dat al sinds 1948 binnen de sociale sector werkzaam was. De BankGiro Loterij was meer dan veertig jaar de belangrijkste bron van inkomen van het Juliana Welzijn Fonds en later van het Oranje Fonds.

Vanaf 2006 profileert de BankGiro Loterij zich nadrukkelijk als loterij voor cultuur. Het Oranje Fonds maakt dan de logische overstap naar de Nationale Postcode Loterij, die een nieuwe tak toevoegt aan haar profiel: sociale cohesie in Nederland. Het Koninklijk paar bezoekt regelmatig projecten die door het Oranje Fonds worden ondersteund.

Daarnaast reikt Prinses Máxima jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit. Voorts is het Koninklijk paar aanwezig bij allerlei  bijbehorende verplichtingen en ook feestelijke momenten.

Zoals ook de start of de afsluiting van enkele programma's.  

© Foto: RVD