Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Zeezucht: om de eenzaamheid te verdrijven

 

altLAREN - Tegelijk met de tentoonstelling ‘Schilders aan zee. Van Mondriaan tot Munch’ toont Singer Laren fotografie van Paul Kramer. Sinds 2003 fotografeert Kramer met een oude 6x6 camera een niet bestaand woord: Zeezucht. Hij reist daarvoor langs de kust om te zien hoe mensen hun eenzaamheid proberen te verdrijven.

Wat drijft de mens naar zee? De badgast wil afkoelen en naar mooie mensen loeren. De landrot staat te dromen, tot ver achter de horizon. De zeeman wil zijn brood verdienen op stampende schepen.

De schilder schildert zijn palet leeg op eindeloze kleuren. De dichter wil het onzegbare benoemen. Zeezucht is voor Paul Kramer ‘het blijven streven, soms tegen beter weten in, naar simpel geluk.’  

Paul Kramer (1956) studeerde aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie in Amsterdam. Hij volgde een jaar de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, afdeling Visuele Communicatie.

Hij regisseerde televisieseries en documentaires. Tien jaar reisde hij met bekende Nederlanders langs musea voor het AVRO Museumgasten. Hij maakte documentaires voor AVRO Close Up, over de restauratie van De Denker, over Paul Citroen en over Jan Sluijters.

‘Zeezucht’ is t/m 28 mei 2012 te zien in Singer Laren.