Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Radiopresentator scheldt studente uit voor slet

altDe Amerikaanse radiopresentator Rush Limbaugh heeft een studente uitgescholden voor slet. Sandra Fluke, rechtenstudente aan de Georgetown Universiteit, sprak zich vorige week tijdens een hoorzitting in het Congres over anticonceptie uit voor het plan om verzekeraars te dwingen anticonceptie te vergoeden.

Dat kwam haar op de woede van Limbaugh te staan. President Obama belde haar om haar een hart onder de riem te steken. Limbaugh heeft inmiddels verontschuldigingen aangeboden voor zijn opmerkingen. Amerikaanse media meldden dat verschillende adverteerders zich hebben teruggetrokken uit de Rush Limbaugh Show.

Het is heel goed dat al die verwaand geworden hanige mannen die hier en daar in de media "de wereld regeren' eens goed op hun nummer gezet worden. Of het helpt? We horen ze het al jaren zeggen dat ze nóóit vrouwen tegenkomen die talentvol genoeg zijn om hun in hun programma's te woord te staan. Alleen vrouwen die bekend werden als zangeres of actrice 'kunnen hun aan.'

Nog even dieper terug gaan qua menselijke vooruitgang in de beschaving en we zijn weer aangeland bij 'alleen een man kan auto rijden' of alleen 'de man beslist over hoe de zaken worden uitgevoerd' of 'hoe een land als Nederland kan worden bestuurd.'

Dat laatste is natuurlijk ook heel moeilijk te verteren voor bepaalde republikeinen die daar 'principiëel' over zijn. Gelukkig zijn er nog altijd mannen die wel zichzelf kunnen blijven. Mannen die uit zichzelf of door hun opvoeders wel met eigenwaarde zijn toegerust. Zij voelen zich niet angstig en bedreigd door de kracht en kwaliteiten van vrouwen maar kunnen relaxed contacten onderhouden zonder hun gesprekspartner panisch te overgieten met negativiteit.

Alhoewel het natuurlijk wel vaststaat dat er een onmiskenbaar verschil blijft. Daarom is het contact ook juist zo interessant en waardevol.