Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Lucky Fonz III ambassadeur Art Rocks!

altROTTERDAM- Het crossmediale project Art Rocks! wordt door niemand minder dan singer/songwriter Lucky Fonz III afgetrapt op zaterdag 10 maart, tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Ook jazztrompettist Eric Vloeimans geeft een concert in het museum. Beiden lieten zich hiertoe inspireren door de museumcollectie Art Rocks!

Dit is een crossmediaal project dat een brug slaat tussen kunst en muziek. En het wordt op zaterdagavond 10 maart gelanceerd in Museum Boijmans Van Beuningen. Rond 22.00 uur staat er dan een optreden van de ambassadeur van Art Rocks!, Lucky Fonz III, op het programma die speciaal voor deze gelegenheid een track heeft geschreven. Zijn nummer is vanaf zaterdagavond tevens te beluisteren op de gloednieuwe website artrocks.nl

Jazztrompettist Eric Vloeimans geeft deze avond ook een optreden. In zijn nummer staat eveneens een werk uit de collectie centraal. Het project zit vol muzikale verrassingen en is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Samen met de Grote Prijs van Nederland roept Museum Bojimans Van Beuningen ook bands, singer/songwriters, rappers, electro-producers en jazz-artiesten op om zich net als Lucky Fonz III en Eric Vloeimans te laten inspireren door de collectie en een nummer hierdoor geïnspireerd te schrijven.

Voor deelname aan de wedstrijd kan men het nummer uploaden naar artrocks.nl. Iedereen kan vervolgens daarna via deze site de inzendingen beluisteren en stemmen op zijn of haar favoriet. Een professionele jury kiest na 6 mei tien finalisten, die hun nummer ten gehore mogen brengen tijdens een afsluitend concert in het museum.

Tijdens deze grote finale op zaterdag 23 juni kiest het publiek de winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie.